Inleiding


Elk jaar gaan wij op kamp met de chiro ergens in Belgi├ź voor maar liefst 10 dagen! Dit is een volledig tentenkamp middenin een stukje natuur. Meestal zoeken we de richting van de Ardennen op, maar dit kan varieren met Vlaams-Brabant, West-Vlaanderen of de Limburgse kanten. 

Voorkamp


4 of 5 dagen voordat het effectieve kamp begint trekken alle Aspiranten en Leiding naar de kampplaats met een camion, volgeladen met sjorbalken, tenten, keukenmateriaal, spelmateriaal en nog veel meer. Aangekomen op het kampterrein bouwen ze gedurende de voorkampperiode het gehele kamp op. 
Dit houdt in: shelters bouwen, een vlaggenmast opzetten, douches installeren, alle tenten opzetten en gebruiksklaar maken, wc's in elkaar zetten en de keukentent inrichten. Wanneer dit alles afgewerkt is, kunnen ze de leden op het kampterrein verwelkomen.


shelters

Kamp


Alle leden en enkele van hun leiding vertrekken met de bus richting kampplaats om de 10 beste dagen van het jaar te gaan beleven. Eenmaal ge├»nstalleerd in de tenten start het spelprogramma en voor men het goed en wel beseft, moet men al terug naar huis. 
Wat houdt zo'n kamp ongeveer in qua spelprogramma? Elke afdeling speelt zijn eigen kleine en grotere spelen. 
Een greep uit het spelprogramma van de pinkels tot en met de Aspiranten: 
Paracommandodag, 1 tegen allen, Olympische spelen, Omgekeerde dag, Zeeslag, Casinoavond, Cluedo, Piskwis, Stratego, 2-daagse, 3-daagse, afdelingsbarbecue, Shelterspelen, kampvuur, en nog veel meer...
Na 10 dagen vol plezier is het kampvuur. Een gezellig moment waar iedereen van jong tot uit een toneeltje voorbereidt.
vuurtje

Nakamp


Wanneer de 10 dagen verstreken zijn, verlaten de leden het kampterrein. Het deel van de leidingsgroep blijven achter om het kampterrein af te breken. Alles wat rechtstaat op het kampterrein moet terug afgebroken worden en ingeladen worden in de Camion om terug naar Lovendegem gebracht te worden. Wanneer dan tenslotte alles terug op zijn plaats ligt in het chirogebouw, is het weer eens een jaartje wachten tot het volgende kampavontuur kan beginnen. Wij kijken al uit naar het volgend kamp! 

kamp